Menu Close

ZVUČNE KUPKE

Zvukoterapija je znanje i znanost o tome kako zvučne vibracije djeluju na naše tijelo i naš duh. Korištenjem glazbenih instrumenata i glasa zajedno s metodama opuštanja postižemo duboki učinak na tijelo i svijest. Uz blagodat koju nude zvučne frekvencije dolazi do aktivacije i suptilne eteričke energije koja se u drevnoj Kini zove “chi”, u Japanu je poznata kao “ki”, a u praksi yoge se naziva “prana”. Aktivacijom etera jačamo i našu energetsku strukturu, punimo naše akupunkturne meridijane i oslobađamo energetske blokade. U tom smislu i tako korištena zvukoterapija je još jedan od načina kako možemo spoznati put do zdravlja, vitalnosti i samootkrića.

I kao što je Nikola Tesla rekao: “Ako želite otkriti tajne univerzuma promišljajte teme energije, frekvencije i vibracije.”

Yoga Nidra ili “yoga spavanja” je jedna od najpoznatijih tehnika pratyahare ili povlačenja pažnje od tijela i osjetila. Yoga Nidra je svjesni san koji je granično stanje između sna i budnosti. Tom metodom postižemo potpuno, duboko i iscjeljujuće opuštanje koje uključuje fizičko, emocionalno i mentalno opuštanje kako bi sa druge strane probudili uspavane centre mozga i uma. Oslobađanje od napetosti tijela, uma (misli, emocija i želja) i intelekta donosi pročišćenje i mir koji bude intuiciju te izoštravaju inteligenciju i donose jasnoću. U Yoga Nidri prvo oslobađamo tjelesnu i mišićnu napetost koja dolazi od neravnoteže u živčanom i endokrinom sustavu (dio po dio tijela), zatim emocionalne napetosti (razne vrste osjećaja) te mentalnu napetost kojom se oslobađaju suvišne misli.

Zvukoterapijsko putovanje uz yoga nidru često održavamo petkom navečer u studiju te na raznim festivalima.

Za više detalja javite nam se na: verbasana@gmail.com.