Menu Close

Masaže

U Verbasana centru možete se naručiti na opuštajuću i transformativnu masažu u kojoj se radi na otpuštanju viška mliječne kiseline iz mišića. Ova dubinska masaža Vas uvodi u bolji kontakt sa sobom, energizira i pomaže Vam da bolje sagledate svoju životnu situaciju.

Za dodatne informacije javite se na mail: verbasana@gmail.com ili na mob. 091 525 7299.

KLASIČNA MASAŽA

Klasična masaža podrazumijeva 6 osnovnih poteza, kao što je gnječenje, lupkanje, klizno glađenje, trenje, traka i vibracija. Posebno učinkovitom pokazala se kod smanjenja boli, poboljšanja cirkulacije, metabolizma, detoksikacije, omekšanja tkiva i antistresnog učinka.

Klasična masaža predstavlja osnovnu metodu masaže koja se primjenjuje prilikom edukacije raznih masažnih tehnika. Upravo ona donosi toliko potreban osjećaj opuštenosti i olakšanje, gdje kroz pozitivne učinke pomlađuje tijelo.

klasična masaža
deep tisue masaža

DEEP TISSUE (DUBINSKA MASAŽA)

Deep tissue (dubinsko tkivna) masaža je vrsta masažne terapije koja je usmjerena na poravnavanje i opuštanje dubljih slojeva mišića i tkiva. Neki pokreti su isti ili vrlo slični onima iz klasične medicinske masaže, ali se izvode sporije i pritisak je dublji i usmjeren na napeta i bolna područja kako bi se dosegli dublji slojevi mišića i fascije (vezivno tkivo koje okružuje mišiće). S kroničnom mišićnom napetošću ili ozljedom mogu se pojaviti adhezije (bolno kruto tkivo, vezivna priraslica) u mišićima, tetivama i ligamentima. Priraslice mogu poremetiti cirkulaciju i uzrokovati bol, ograničiti kretnje i izazvati upale. Dubinska masaža (deep tissue) djeluje tako da fizički razbija te priraslice kako bi se ublažila bol i vratila normalna pokretljivost.