Menu Close

Yoga

Naši satovi yoge integriraju fizičke, psihološke i duhovne aspekte yoge. Možete očekivati verbalne instrukcije, svjesnost daha, meditaciju i duboko opuštanje.

Satovi su prilagođeni početnicima i naprednijim vježbačima.

TJEDNI SATOVI YOGE U ZAGREBU

Grupni i individualni satovi yoge održavaju se na adresi Ulica biskupa Galjufa 5, Kvaternikov trg, Zagreb.

ONLINE SATOVI YOGE

Vježbajte s nama iz udobnosti svoga doma. Satovi se prenose uživo iz studija putem Zoom aplikacije te je također moguće vježbati putem snimke, u vrijeme koje vam najbolje odgovara.

YOGA ZA KORPORACIJE

Individualnim i grupnim satovima yoge u tvrtkama pomažemo vašim zaposlenicima da se bolje nose sa svakodnevnim zadacima, podižemo produktivnost, timski duh, učimo se aktivnom slušanju i osvještavanju naših akcija što rezultira manjim razinama stresa, nestankom tjeskobe kao i bolova prouzročenim dugim sjedenjem u uredu i lošim držanjem tijela. Vaši će se zaposlenici nakon našeg sata yoge osjećati pomlađeno i energično.

Slobodno nas kontaktirajte na info@verbasana.com

Stilovi Yoge

Ashtanga yoga

ASHTANGA YOGA

Ashtanga yoga je dinamični stil yoge koju je popularizirao Sri K. Pattabhi Jois, jedan od najvećih učitelja joge 20.st., koji je Ashtanga yogu poslao u svijet i proširio Zapadom.

Ashtanga je disciplinirana, zahtjevna praksa koja pročišćava tijelo i um i zbog koje postajemo prisutni, fokusirani, zadovoljni i sretni na miran i uzemljen način.

yoga-za-kraljeznicu

YOGA ZA KRALJEŽNICU

Yoga za kralježnicu je osmišljena kako bi pomogla boljoj pokretljivosti kralježnice uz preventivni pristup.

Uvrtanjem kralježnice oslobađamo potencijalno uklještene živce, jačamo mišićno tkivo i poboljšavamo fleksibilnost ligamenata.

Vinyasa Flow

VINYASA FLOW

Vinyasa Flow je dinamični oblik yoge koji se razvio iz Ashtanga Vinyasa yoga sistema. Vinyasa je povezivanje daha i pokreta kroz razne položaje. Vinyasa kretnje podsjećaju na ples. Ima brojne pozitivne učinke kako na tijelo, tako i na um.

Tijelo se slijedovima zagrijava i povisivanje tjelesne temperature sagorijeva toksine nakupljene u zglobovima i muskulaturi te na taj način revitalizira tijelo, a um se smiruje ritmičnim zvukom ujjayi daha koji prati pokrete. Svi ti međusobno povezani parametri dovode do meditacije u pokretu i oslobađanja energetskih blokada.

MEDITACIJA

Meditacija je jednostavna metoda relaksacije koja pomaže da se potpuno psihofizički odmorimo i opustimo kao za vrijeme najdubljeg sna.

Za vrijeme meditacije se aktivira parasimpatički sustav te povećava lučenje serotonina i melatonina za čak 300% , povećava se protok krvi za čak 200%, smanjuje se rizik od srčanog i moždanog udara, smanjuje se broj otkucaja srca, snižava krvni tlak, smanjuje proizvodnja mliječne kiseline i količina hormona stresa. Meditacijom povećavamo koncentraciju, fokus, sposobnost bolje organizacije i bržeg učenja.

hatha Flow

HATHA FLOW

Na satovima Hatha flow joge vježbe se izvode polagano i u opuštajućem ritmu s naglaskom pažnje na dahu i zadržavanju jogijskih položaja, koji se izmjenjuju u fluidnim sekvencama. Pokret je po svojoj prirodi kontinuiran; u svakodnevnom životu pokreti su međusobno povezani i nikada nisu fragmentirani ili izolirani. Na taj način planirane su i sekvence vježbi, kako bi vježbači postepeno napredovali i imali gladak, neprekinuti slijed pokreta.

Asane imaju jak utjecaj na fizičkom, mentalnom i duhovnom nivou čovjeka – prakticiranjem određenih položaja povećava se gibljivost tijela, jačaju mišići i povećava snaga, a tehnike opuštanja i vježbe disanja uklanjaju fizičke i psihičke napetosti što dovodi do duboke relaksacije.

Znanstveno je dokazan pozitivan učinak ove discipline na srčanožilni, dišni i lokomotorni sustav. Budući da je riječ o umjerenoj fizičkoj aktivnosti, preporučuje se svima, bez obzira na životnu dob, kondiciju i zdravstveno stanje, jer se pokreti izvode do razine vlastitog ograničenja.

PRANAYAMA

Pranayama je upravljanje životnom energijom (pranom) putem daha, tehnike disanja i usmjeravanja prane.

Pranayama je znanost o prani i dahu a drevni yogiji su ih radili kako bi povećali količinu i kvalitetu prane, pročistili nadije (energetske kanale) i čakre (energetske centre) te uronili u duboko iskustvo blaženstva i povezivanja sa božanskim izvorom.

Znanstveno je dokazan pozitivan učinak ove discipline na srčanožilni, dišni i lokomotorni sustav. Budući da je riječ o umjerenoj fizičkoj aktivnosti, preporučuje se svima, bez obzira na životnu dob, kondiciju i zdravstveno stanje, jer se pokreti izvode do razine vlastitog ograničenja.